At gøre sig god

De sidste par uger har været svære rent sportsligt, men har lovet at gøre mig god fra nu af og hele vinteren, sådan at jeg kan komme ud på den anden side og være en original Hammermand.

Derudover vil der ske den ændring hen over vinteren at jeg starter på studie. Jeg skal til at læse til pædagog i København. Det glæder jeg mig til. Det bliver rigtig spændende. – Hvad der derimod ikke er ligeså rart at tænke på, er, at jeg skal sige farvel til mig nuværende job og alle de søde Hobitter.

Indtil da vil jeg nyde mit halve sabbatår og få trænet igennem. Lige nu kaster jeg blandt andet med tung hammer. Dvs. 8-10kg. Jeg kaster også lidt med 5kg hammeren for tiden, hvor jeg for nylig satte trænings rekord, som nu lyder på 68m. Der er mere i vente, så snart jeg gør mig god.

Kaste 5 kamp i greve

I dag har jeg været til de Østdanske mesterskaber i Kaste-5-kamp! Jeg stillede op i U20 klassen. Selvom vi kun var to drenge fra Østdanmark, var der stadig massere af konkurrence. Det så fra start ud til at blive meget tæt om hvem der skulle tage titlen. :O

Første øvelse som er hammerkast gik ikke helt optimalt. I min favoritøvelse kastede jeg 55.28m :(. Det er et stykke fra min PR , men var stadig nok til at give mig et stabil føring fra starten af.

I øvelser nummer to, som er kuglestød, stødte jeg mig til en ny PR, men dette var ikke helt nok til at vinde diciplinen. Jeg taber ca. 30cm til min modstander i denne diciplin. Mit resultat i kuglestød blev 12.43m

Inden øvelse nummer tre, diskoskast, var der tid til lidt mad og et kig på pointlisten indtil nu. Efter kuglestød var min føring på 300 point ned til andenpladsen.

Diskoskast gik rigtig fint taget i betragtning af mit elendige niveau i denne øvelse. Lette kasteredskaber er generelt set ikke lige mig. På papiret lå det til et større nederlag i denne diciplin, men til mit held gik det ikke særlig godt for modstanderen der kastede 4-5m under personlig rekord. Jeg sluttede med et resultat på 29.86m PR og vandt diskoskast med 30 cm ca. ;O

I den fjerde og tungeste øvelse, vægtkast, var det en kamp mod klubrekorden, som jeg i sidste huk slog med 3 cm. . Selvom øvelsen vægtkast på mange måder kan sammenlignes med hammerkast, er det ikke bare sådan lige til. vægten er en del tungere, og der kræver nogle andre færdigheder. Med lidt øvelse i denne diciplin kan det godt komme til at gå hen og ligne noget. Denne diciplin sikrede mig sejeren i den samlede stilling. Jeg endte med resultatet 17.89m PR i vægtkast.

Sidste øvelse: spydkast. I spydkast gjorde jeg mig selv til grin. Jeg sluttede med et længste kast på 20.43m..av av.. på trods af at min modstander gav mig onde hug i denne øvelse, stak jeg i sidste ende alligvel af med den samlede sejr og kunne kalde mig selv Østmester i kastekamp.

Alt i alt, en god dag. Min samlede pointscore i kaste-5-kamp: 2927 point. PR

Hvis hammerkast havde kørt lidt bedre i dag, havde jeg krydset den magiske 3000 point grænse.

På lørdag har jeg min næste konkurrence. Der skal kastes hammerkast og vægtkast med seniorerne.

PR ved Danmarksturneringen for Ungdom

Igår var jeg til konkurrence, denne gang i helsingør. Selve konkurrencen tog kun et kvarter ca, da vi kun var 4 deltagere.

I første forsøg kaster jeg et fint kast, desværre lige uden for kasteretning. Dette fortsættes af et kast på 55.75m. I 3.forsøg kaster jeg mit længste kast. Min nye PR lyder på 58.74m! . Dette er kun 1.26m fra årets store mål, som jo er at bryde 60m grænsen.

I de efterfølgende kast, kaster jeg to kast på 56m og et uden for kasteretning.

Næste konkurrence er på tirsdag, hvor jeg skal lave en hel kaste 5-kamp (hammer,kugle,diskos,vægtkast og spyd). Dette er i Greve.

Hammerkast med 7,26kg hammeren – Odense

I dag har jeg været til konkurrence som lille dreng sammen med de voksne. Det vil sige at jeg kastede ikke med 6kg hammeren som jeg plejer, men istedet med 7,26kg hammeren. Da jeg ikke er vant til at kaste med denne hammer til træning føltes den lille tung, men jeg klarede den nu alligevel.

Der var god stemning til konkurrencen, da vi var hele 16 mand til start. Jeg sluttede på en 5. plads i samlet stilling med et kast på 50.08m! PR

Jeg kastede en stabil serie, hvoraf alle kast var 47 meter eller længere.

Min Personlige rekord med 6 kg hammeren er i øjeblikket 57,97m(soon to be longer), altså en difference på 8 meter. Det bliver spændende både at få kastet langt med 6kg hammeren og se om resultaterne med 7kg hammeren også vil følge med.

Min målsætning for denne sæson er stadig at kaste +60m med 6kg hammeren!

Maxtest Maj 2012

I denne uge har vi lavet maxtest i Vægtlokalet. Det gik sq meget fint. Jeg fik 200kg i sqaut og 120kg i frivend. For hyggens skyld har jeg lavet en lille video fra denne uges tests:

Sæsonen skudt i gang – fine kast ved TÃ¥rnby Games

Idag har jeg været på amager for at kaste sæsonen igang. Dette gik som håbet. Jeg kastede 57,97cm, hvilket er en helt fin start på en forhåbentlig god kommende sæson. Målet i år har hele tiden været at kaste 60m, og det ser lyst ud med sådan en fin start.

Nu skal der bare trænes og kastes langt den næste tid!

Stefan Sand i stor konkurrence

Hej Alle

Som nogle ved, spiller min yngre bror klaver, og stiller også op i konkurrencer osv. Lige nu er han med i en konkurrence, hvor han så er gået vidre fra den første runde. Dette er rigtig flot.

Stefan er nu i slutrunden i Steinway Festival 2012. Hvis han får stemmer nok, kan han gå videre til finalen og komme til at spille i Den Sorte Diamant. Det fortjener han, synes jeg.

Så: Hør den nedenstående video og stem på Stefan.

Sådan stemmer du på Stefan:
Send en SMS til 1272 med teksten \”PIANO \” (uden citationstegn). Det koster 0 kr. + alm. SMS-takst. Du kan stemme max. 10 gange, og hver eneste stemme vil blive værdsat – der er hård konkurrence.

Træningslejr i Portugal!

Jeg er nu hjemme efter to uger med en masse træning og varmere vejr. Det har været to rigtige gode uger. Jeg kan tydeligt mærke at jeg er blevet stærkere.

Det ville tage ca. 100 år at skrive alle træningerne ned, så derfor får i bare en hurtig oversigt istedet:

dag 1 formiddag: Kast og specialstyrke(medicinbold)
dag 1 eftermiddag: Styrketræning(Powerclean,Speedsqaut,Deadlift,BOR,goodmorning,Abs + guns)
dag 2 formiddag: kast og specialstyrke(kuglekast)
dag 2 eftermiddag: Coretræning(1 time), sprint, spring og medicinbold(1time)
dag 3 formiddag: Kast og specialstyrke(medicinbold)
dag 3 eftermiddag: styrketræning(Snatch, clean pulls, frontsqaut,stiff DL, stepups, Highdeadlift,abs)
dag 4: FRI
Forfra..

De næste 4 uger vil den fortsat stå på noget der minder og grundtræning. Det bliver en blanding er power og tunge løft i vægten, og en masse special styrke i form af kast,spring,sprint osv. Derudover skal jeg selvfølgelig og kaste en masse hammerkast. Muhahah

Sæsonstart vil være om 2 uger ca. Det bliver rigtig spændende at få sparket den igang og få kastet langt